Winkelwagen Geen artikelen - € 0,00

Inkomensafhankelijke zorgpremie

Huishoudens met een bovenmodaal inkomen moeten meer zorgpremie gaan betalen dan de lage inkomensgroepen. Dat zei Roger van Boxtel, topman van zorgverzekeraar Menzis woensdag in het ochtendprogramma van WNL. De bijdrage wordt nu berekend over inkomens tot een maximum ruim 33.000 euro. Als het aan Van Boxtel ligt gaat dat maximum omhoog.

Lagere inkomens ontzien

Volgens Van Boxtel zijn de verhoudingen zoek. Iemand die 10.000 euro per maand verdient, betaalt maar 70 euro premie meer dan iemand die rond moet komen van 2300 euro per maand. Als de hogere inkomens meer eigen bijdrage betalen, kunnen de lagere inkomens worden ontzien, luidt zijn redenering.

Belastingstelsel aanpassen

Van Boxtel wil dat minister De Jager van Financiën het belastingstelsel gaat aanpassen. De aanpassing zou inhouden dat het inkomensafhankelijke deel van de zorgpremie in de toekomst niet alleen over de eerste twee belastingschijven wordt geheven, maar ook het inkomen in de derde schijf gaat meebepalen wat een huishouden betaalt voor zijn zorgpolis.

Premiestijgingen

Van Boxtel zei verder dan premiestijgingen de komende jaren onvermijdelijk zijn. De kosten van de zorg stijgen door onder meer de vergrijzing. Bovendien wil de Europese Commissie dat zorgverzekeraars meer eigen vermogen opbouwen.

Menzis en Zilveren Kruis Achmea maakten hun premies voor 2011 woensdag bekend. Bij beide verzekeraars stijgt de basispremie volgend jaar met 120 euro. Eerder werd al bekend dat verzekerden van CZ volgend jaar 129 euro meer gaan betalen. De premiestijging bij VGZ bedraagt 98 euro.Uw naam:
Uw e-mailadres:
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
  Doorsturen

Thema Belastingplan 2014

Wat voor kansen biedt het Belastingplan 2014? Bijvoorbeeld van een familielid of van een derde een schenking ontvangen van maximaal €100.000 belastingvrij? Lees het in het thema Belastingplan 2014>>

Elsevier Nextens: Join the cloud

Met Elsevier Nextens kunt u voortaan altijd en overal online bij uw aangifteprogramma's en adviestools. Bekijk het filmpje>>