Winkelwagen Geen artikelen - € 0,00

Werkgevers bereid tot eigen risico WW

Werkgevers zijn bereid om een stuk eigen risico te betalen voor de werkloosheidswet (WW). Dat zei voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

Hervormingen

Wientjes pleitte voor grote hervormingen van de arbeidsmarkt, waaronder het korten van de WW van 36 naar 12 maanden. De bestuurder bood kabinet en vakbonden aan te praten over een totaalpakket. "Laten we bij elkaar gaan zitten om het ontslagrecht te versoepelen, geld te stoppen in opleidingen en werk naar werk en eigen risico van werkgevers in de WW te stoppen," aldus de werkgeversvoorman.

Hypotheekrenteaftrek

Ook de zorg en woningmarkt moeten volgens Wientjes hervormd worden. Maar wat betreft de woningmarkt moet er een "keiharde" garantie afgegeven worden door kabinet dat er niks verandert in de hypotheekrenteaftrek voor mensen die nu een hypotheek hebben of nu een huis kopen, gedurende de looptijd.

Crisis

"De ontwikkelingen op de kapitaalmarkt zijn van dien aard dat we de 3 procent nodig hebben om de sterke positie van Nederland te handhaven. De situatie is ernstig verslechterd, de economie staat er veel slechter voor dan we in november wisten,'' aldus de VNO-NCW-bestuurder.

"Met een kabinetscrisis zal Nederland zijn AAA-status kwijtraken en dat gaat de overheid per jaar miljarden extra aan rente kosten," waarschuwt Wientjes.Uw naam:
Uw e-mailadres:
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
  Doorsturen

2 reactie(s)

- SO BEAUTIFUL! I LOOOOOVE IT. I am glad your still alive. I was beginning to worry a bit. I am so panasosite about my hubby and kids, they are what make me wake up and want to do my best at what ever I do. Its amazing to be so blessed with people who care so much about you. I love them more then anything in this world. I know I was sent here to be a wife and mother! They push me to be my best at what ever I do! Holy!!! Pour my heart out You can't ask questions like these for a pregnant woman. Whhhhhaa. Ha..Ha..

xdpwCpMwVUVpHmppQ - 07 jun. 10:05

ja en als dat er doorkomt kunnen ouderen nog moelijker aan de slag komen wand die worden dan de risico groep genoemt zijn ze nu al maar dan word het nog erger.

bennieol - 28 mrt. 00:18

Reageer op dit artikel

*
*
*

Plaats mijn reactie

Thema Belastingplan 2014

Wat voor kansen biedt het Belastingplan 2014? Bijvoorbeeld van een familielid of van een derde een schenking ontvangen van maximaal €100.000 belastingvrij? Lees het in het thema Belastingplan 2014>>

Elsevier Nextens: Join the cloud

Met Elsevier Nextens kunt u voortaan altijd en overal online bij uw aangifteprogramma's en adviestools. Bekijk het filmpje>>