Winkelwagen Geen artikelen - € 0,00

Veel huurders onbekend bij fiscus

Veel woningcorporaties kunnen de aangekondigde huurverhoging voor mensen met hogere inkomens waarschijnlijk niet invoeren. De informatie van de Belastingdienst is gebrekkig, dat zeggen de verhuurders tegen de NOS.

Huurverhoging

Woningcorporaties en particuliere verhuurders hebben de inkomensgegevens nodig om de huren van 'rijkere' huurders per 1 juli met maximaal 5 procent te kunnen verhogen.

Inkomensgegevens

Volgens de woordvoerder van De Belastingdienst zijn er genoeg redenen te bedenken waarom het inkomen niet bekend is. Een grote groep ondernemers vraagt standaard uitstel aan en dan kan de Belastingdienst dus ook geen informatie over het inkomen aanleveren. Ook veel studenten doen geen aangifte en zijn daardoor niet bekend bij de Belastingdienst. Daarnaast staan sommige huurders niet ingeschreven bij de gemeente.

Instemmen

De Tweede Kamer moet nog instemmen met de wet die de extra huurverhoging mogelijk maakt. Deze week bleek uit onderzoek  van de NOS dat een op de zes corporaties de huurverhoging niet wil doorvoeren.Uw naam:
Uw e-mailadres:
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
  Doorsturen

2 reactie(s)

Zo zie je dat deze maatregel discriminerend werkt. Van niet elke huurder weten ze immers het inkomen en dat scheelt dus huurverhoging voor sommigen.

Kees - 29 mrt. 13:36

Vreemd, het is nog geen goedgekeurde regelgeving, en de woningcorporaties beschikken al (deels) over inkomensgegevens?

Diana Stout - 29 mrt. 13:11

Reageer op dit artikel

*
*
*

Plaats mijn reactie

Thema Belastingplan 2014

Wat voor kansen biedt het Belastingplan 2014? Bijvoorbeeld van een familielid of van een derde een schenking ontvangen van maximaal €100.000 belastingvrij? Lees het in het thema Belastingplan 2014>>

Elsevier Nextens: Join the cloud

Met Elsevier Nextens kunt u voortaan altijd en overal online bij uw aangifteprogramma's en adviestools. Bekijk het filmpje>>