Winkelwagen Geen artikelen - € 0,00

Wetswijzigingen incassokosten en betalingstermijnen

Vanaf 1 juli geldt een maximum aan de vergoeding van buitengerechtelijke incassokosten en gaat de Wettelijke rente niet-handelstransacties omlaag. Vanaf 1 januari 2013 worden betalingstermijnen wettelijk vastgelegd.

Incassokosten

De vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten wordt per 1 juli berekend als percentage van het bedrag dat uw schuldenaar aan u als schuldeiser verschuldigd is. Hoe hoger de vordering, hoe lager het percentage. Er geldt een minimumbedrag van € 40 en een maximumbedrag van € 6.775, zie ook de rekenvoorbeelden.

De incassokosten voor een bedrijf zijn niet hoger dan wettelijk is vastgelegd, tenzij bedrijven met elkaar hogere incassokosten afspreken.

Betalingstermijnen Bedrijven en overheden

Binnen 30 dagen na de factuurdatum moet worden betaald. Afwijking van deze termijn is vrijwel niet mogelijk.

Business-to-business (B2B)

  • Als u contractueel niets regelt, moet binnen 30 dagen na de factuurdatum worden betaald.
  • In de overeenkomst mag een langere betaaltermijn van maximaal 60 dagen worden afgesproken.
  • Een betalingstermijn van langer dan 60 dagen is alleen toegestaan als aangetoond kan worden dat dit voor geen van beide partijen nadelig is.

Rente

De wettelijke rente voor niet-handelstransacties gaat omlaag van 4% naar 3%. Als het nodig is, wordt het percentage van de wettelijke rente ieder half jaar aangepast. Dit gebeurt per 1 januari en per 1 juli.

Wetswijzigingen
Uw naam:
Uw e-mailadres:
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
  Doorsturen

4 reactie(s)

Een parkeerboete gekregen , datum 14 april. moeten binnen 14 dagen betalen dus 28 april ( mag dit trouwens, 14 dagen??). 's avonds de 24 ste april overgeboekt( via internet bankieren). de 29 ste krijgen we de mededeling dat het nog niet ontvangen is ( internet bankieren is vrij snel , dag erna binnen toch??) Nu extra betalen 7 euro, aanmaningskosten. Het gaat ons om de manier hoe ze te werk gaan en of dit wel kan. De andere partij is Cannock Chase.

van Beek - 09 mei 08:08

Eddy en Miche8le zegt:Ha die Winy, goed gedaan zeg, deze wkrestek lijkt ons SUPER! En wat een aanwinst voor Arganil! We wensen je veel werkvreugde, en veel succes, en die berg : die bedwing je wel al zingend! Een tussenstop kan natuurlijk ook altijd, wij kennen er een aardig plaatsje waar je altijd welkom bent.[]

FHRVYkmIotod - 15 aug. 00:22

hier op de side staat dat besluit vergoeding buitenrechtelijke incassokosten ingangsdatum 1 juli 2012 is maar het is maar een advies hij is er nog niet doorheen in de loop van 2012 pas dit werd mij verteld via het rijk

c m schwager - 03 jul. 19:24

Wat is er verkeerd aan om op je rekeningen te vermelden: "Betaling binnen 8 dagen netto"

B. van den Berge - 14 jun. 13:17

Reageer op dit artikel

*
*
*
Plaats mijn reactie

Thema Belastingplan 2014

Wat voor kansen biedt het Belastingplan 2014? Bijvoorbeeld van een familielid of van een derde een schenking ontvangen van maximaal €100.000 belastingvrij? Lees het in het thema Belastingplan 2014>>

Elsevier Nextens: Join the cloud

Met Elsevier Nextens kunt u voortaan altijd en overal online bij uw aangifteprogramma's en adviestools. Bekijk het filmpje>>