Winkelwagen Geen artikelen - € 0,00

Balanstotaal brievenbusfirma's groeit opnieuw

Het balanstotaal van Nederlandse Bijzondere Financiële Instellingen (BFI's), ook wel brievenbusfirma's of schakelvennootschappen genoemd, is in 2013 toegenomen met 156 miljard euro tot 3545 miljard euro. Dat meldde De Nederlandsche Bank (DNB) maandag.

Fiscaal aantrekkelijk

BFI’s zijn dochtermaatschappijen van buitenlandse multinationals die een functie vervullen in de grensoverschrijdende geldstromen van deze multinationals. Zij vestigen zich in Nederland, maar ook in landen als het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Luxemburg, omdat dat fiscaal aantrekkelijk is.

De toename van het balanstotaal in 2013 komt neer op 5 procent en is daarmee lager dan in 2011 en 2012, toen het balanstotaal groeide met respectievelijk 10 procent en 7 procent. Dat de groei vorig jaar op een lager niveau lag, komt volgens DNB vooral door verhuizingen van BFI's naar het buitenland.Uw naam:
Uw e-mailadres:
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
  Doorsturen

Thema Belastingplan 2014

Wat voor kansen biedt het Belastingplan 2014? Bijvoorbeeld van een familielid of van een derde een schenking ontvangen van maximaal €100.000 belastingvrij? Lees het in het thema Belastingplan 2014>>

Elsevier Nextens: Join the cloud

Met Elsevier Nextens kunt u voortaan altijd en overal online bij uw aangifteprogramma's en adviestools. Bekijk het filmpje>>